لیست اختراعات احمد شاكر اردكاني
براي افزايش ماندگاري پسته تازه لازم است پستهها از خوشه جدا و بعد از غوطهوري در محلول پوششي درون ظروف بستهبندي ريخته و در دماي سردخانه نگهداري شوند. پوششهاي خوراكي لايه نازكي از مواد خوراكي (پروتئين، پليساكاريد و ليپيدها) هستند كه به طور مستقيم روي سطح ميوه تشكيل ميشوند. اين پوششها پتانسيل ايجاد يك سد انتخابي براي رطوبت، ديكسيدكربن و اكسيژن، بهبود خواص مكانيكي و بافتي، جلوگيري از از دست دادن عطر و طعم محصول و به عنوان يك حامل براي افزودنيهاي مختلف عمل ميكنند. پوششهاي خوراكي ممكن است اتمسفر گاز دروني ميوه را كنترل كنند و سرعت تنفس محصول را به حداقل رسانده و همچنين تبخير آب و كاهش رطوبت را به تاخير بياندازند. بنابراين در اين اختراع انتظار مي رود تا با ايجاد پوششهاي خوراكي روي سطح محصول، ميزان آب از دستدهي و تنفس ميوه كاهش داده شود. محلول پوششي جهت كاهش تنفس و افزايش ماندگاري ميوه ساخته شد و ميوههاي پسته تازه پس از برداشت، از خوشه جدا و ميوههاي رسيده، سالم و عاري از ناهنجاري سورتينگ شدند و سپس ميوهها در محلول پوششي به مدت 3 دقيقه شناور و بعد از خشك شدن پوشش، ميوهها در دماي سردخانه قرار داده شدند. و سپس از لحاظ ماندگاري مورد بررسي قرار گرفتند. محلول پوششي حاوي اسانس آويشن 0.3 درصد ميتواند با حفظ كيفيت ظاهري و تغذيهاي پسته تازه تا 40 روز ماندگاري اين محصول را افزايش دهد. همچنين رشد قارچ و باكتريها طي دوره انباري به علت خواص ضدميكروبي اين اسانس به طور چشمگيري كاهش پيدا كرده بود. بستهبندي ضدميكربي نوعي بسته بندي فعال محسوب مي شود كه مدت زمان ماندگاري محصولات غذايي را افزايش داده و ايمني مواد خوراكي را از نظر ميكربي تامين مينمايد. اين بستهبندي باعث كاهش، مهار و يا به تعويق انداختن رشد ميكروارگانيسمها در مواد غذايي ميگردد. آماده سازي محلول پوششي خوراكي طبيعي به اين صورت انجام گرفت كه پوشش خوراكي پليساكاريدي كيتوزان و آلژينات سديم هر كدام جداگانه تهيه و سپس اسانس آويشن شيرازي به محلول اضافه، و ميوهها در محلول پوششي كيتوزان به مدت 3 دقيقه شناور و بعد از خشك شدن پوشش، ميوهها در دماي سردخانه قرار داده شدند. و سپس از لحاظ ماندگاري مورد بررسي قرار گرفتند. همچنين ميوهها به مدت 3 دقيقه در محلول پوششي آلژينات سديم حاوي اسانس آويشن غوطهور و پس از خشك شدن پوشش به مدت 2 دقيقه در محلول كلريد كلسيم 2 درصد جهت تشكيل ژل غوطهور شدند بعد از خشك شدن پوشش، ميوهها در دماي سردخانه قرار داده شدند. و سپس از لحاظ ماندگاري مورد بررسي قرار گرفتند. اين پوششها ميتوانند با حفظ كيفيت ظاهري و تغذيهاي پسته تازه تا 40 روز ماندگاري اين محصول را افزايش دهد.
تكنيك توليد كره از مغز پسته برشته
تكنيك توليد حلوا از مغز پسته برشته
موارد یافت شده: 7