لیست اختراعات احمد شاكر اردكاني


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 7
تاریخ اظهارنامه: 1390/08/02
تاریخ ثبت: 1392/02/10
مخترع/مخترعان: احمد شاكر اردكاني
خلاصه اختراع:

تكنيك توليد شكلات پسته

تاریخ اظهارنامه: 1390/08/02
تاریخ ثبت: 1392/02/10
مخترع/مخترعان: احمد شاكر اردكاني
خلاصه اختراع:

تكنيك توليد شير پسته

تاریخ اظهارنامه: 1396/11/18
تاریخ ثبت: 1397/05/07
خلاصه اختراع:

براي افزايش ماندگاري پسته تازه لازم است پسته‎ها از خوشه جدا و بعد از غوطه‎وري در محلول پوششي درون ظروف بسته‎بندي ريخته و در دماي سردخانه نگهداري شوند. پوشش‎هاي خوراكي لايه نازكي از مواد خوراكي (پروتئين، پلي‎ساكاريد و ليپيدها) هستند كه به طور مستقيم روي سطح ميوه تشكيل مي‎شوند. اين پوشش‎ها پتانسيل ايجاد يك سد انتخابي براي رطوبت، دي‎كسيدكربن و اكسيژن، بهبود خواص مكانيكي و بافتي، جلوگيري از از دست دادن عطر و طعم محصول و به عنوان يك حامل براي افزودني‎هاي مختلف عمل مي‎كنند. پوشش‎هاي خوراكي ممكن است اتمسفر گاز دروني ميوه را كنترل كنند و سرعت تنفس محصول را به حداقل رسانده و همچنين تبخير آب و كاهش رطوبت را به تاخير بياندازند. بنابراين در اين اختراع انتظار مي رود تا با ايجاد پوشش‎هاي خوراكي روي سطح محصول، ميزان آب ‎از دست‎دهي و تنفس ميوه كاهش داده شود. محلول پوششي جهت كاهش تنفس و افزايش ماندگاري ميوه ساخته شد و ميوه‎هاي پسته تازه پس از برداشت، از خوشه جدا و ميوه‎هاي رسيده، سالم و عاري از ناهنجاري سورتينگ شدند و سپس ميوه‎ها در محلول پوششي به مدت 3 دقيقه شناور و بعد از خشك شدن پوشش، ميوه‎ها در دماي سردخانه قرار داده شدند. و سپس از لحاظ ماندگاري مورد بررسي قرار گرفتند. محلول پوششي حاوي اسانس آويشن 0.3 درصد مي‎تواند با حفظ كيفيت ظاهري و تغذيه‎اي پسته تازه تا 40 روز ماندگاري اين محصول را افزايش دهد. همچنين رشد قارچ و باكتري‎ها طي دوره انباري به علت خواص ضدميكروبي اين اسانس به طور چشمگيري كاهش پيدا كرده بود. بسته‎بندي ضدميكربي نوعي بسته بندي فعال محسوب مي شود كه مدت زمان ماندگاري محصولات غذايي را افزايش داده و ايمني مواد خوراكي را از نظر ميكربي تامين مي‎نمايد. اين بسته‎بندي باعث كاهش، مهار و يا به تعويق انداختن رشد ميكروارگانيسم‎ها در مواد غذايي مي‎گردد. آماده سازي محلول پوششي خوراكي طبيعي به اين صورت انجام گرفت كه پوشش خوراكي پلي‎ساكاريدي كيتوزان و آلژينات سديم هر كدام جداگانه تهيه و سپس اسانس آويشن شيرازي به محلول اضافه، و ميوه‎ها در محلول پوششي كيتوزان به مدت 3 دقيقه شناور و بعد از خشك شدن پوشش، ميوه‎ها در دماي سردخانه قرار داده شدند. و سپس از لحاظ ماندگاري مورد بررسي قرار گرفتند. همچنين ميوه‎ها به مدت 3 دقيقه در محلول پوششي آلژينات سديم حاوي اسانس آويشن غوطه‎ور و پس از خشك شدن پوشش به مدت 2 دقيقه در محلول كلريد كلسيم 2 درصد جهت تشكيل ژل غوطه‎ور شدند بعد از خشك شدن پوشش، ميوه‎ها در دماي سردخانه قرار داده شدند. و سپس از لحاظ ماندگاري مورد بررسي قرار گرفتند. اين پوشش‎ها مي‎توانند با حفظ كيفيت ظاهري و تغذيه‎اي پسته تازه تا 40 روز ماندگاري اين محصول را افزايش دهد.

تاریخ اظهارنامه: 1385/10/25
تاریخ ثبت: 1385/10/30
مخترع/مخترعان: احمد شاكر اردكاني
خلاصه اختراع:

تكنيك توليد كره از مغز پسته برشته

تاریخ اظهارنامه: 1385/10/25
تاریخ ثبت: 1385/10/30
مخترع/مخترعان: احمد شاكر اردكاني
خلاصه اختراع:

تكنيك توليد حلوا از مغز پسته برشته

تاریخ اظهارنامه: 1385/09/25
تاریخ ثبت: 1386/03/26
مخترع/مخترعان: احمد شاكر اردكاني
خلاصه اختراع:

موارد یافت شده: 7